Om mig

Det här är jag

Martin StenkeJag heter Martin Stenke. Jag är expert på digital marknadsföring. Jag blev rekryterad till mitt första IT-jobb under min högskoleutbildning i Frankrike. Man hade hört att jag kunde det mesta om Internet, något som fransmännen trodde stavades Minitel. Vad det var jag kunde, då 1996? Inte html i alla fall! Jag kunde inse vad Internet skulle komma att betyda för företagandet, försäljningen och marknadsföringen. I alla branscher, i alla länder. Till och med i Frankrike 😉 Ett par månader senare slutade ett ledande franskt IT-företag skicka buntar med disketter till sina kunder och partner.

Tur på nätet

En annan bieffekt var att fransmännen slutade testa atombomber på Mururoa. Det gick nämligen att simulera med en mjukvara vi sålde då. Sedan dess har det rullat på med Internet som den röda tråden. Att jag råkade vara på plats när den första resan bokades online, när SAS sa upp 200 personer i sitt callcenter till förmån för webbokningen, när destinationsturismen valde Bo, Resa, Äta, Göra som sitt mantra eller när Nokia skickade ut de första ringsignalerna, det var bara tur. Och som om det inte räckte råkade jag slå ihop mitt bolag med den första EPiServerpartnern och gick från 15 till 70 personer på 3 år. Sen klippte jag ihop en liten film om en enkel plugin som satt rakt i krysset hos FIFA, fick Röda Korset att rodna, ett av världens största försäkringsbolag att köpa allt vi hade, och ett ganska stort brittiskt förlag att flyga in oss till besök med nästa flyg. Bland annat!

Dags för nästa steg inom digital marknadsföring

Ok, nog med bubbel, jag brinner för Internets möjlighet att förändra och förbättra sättet vi gör affärer på. Den resan har knappt börjat. Nu har Sverige köpt CMS, Google Adwords och trollat med SEO ett bra tag. Web 2.0 har fascinerat men knappast imponerat, inte när det gäller mätbara resultat. Låt oss nu sluta att lägga alla pengar på on-premise, uppgraderingar, underhåll, supportavtal och oklara underhållstimmar.

Nu är det dags att utnyttja tekniken för att göra affärer, förbättra affärer och hitta nya sätt att göra ännu bättre affärer! Där står jag nu. Vad det innebär? Tja att man tänker efter, träffar rätt människor och fortsätter ha tur gissar jag 😉

Mvh
Martins Namnteckning

 

 

 

Martin Stenke

Kontakta mig

Besök min profil på LinkedIn, Ring 0708-949001, eller maila till mr.stenke@gmail.com

    

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *